hur svårt kan det va?

Exakt hur svårt kan det va?

jag slutar aldrig förvånas!

näe, jag slutar aldrig förvånas.. o framförallt inte över mej själv!?  jag har kommit fram till att jag är en ruskigt knepig människa. Bara som mina "perioder" tvärdeppad-jätteglad-tvärdeppad-jätteglad-social-osocial-social-osocial-trevlig-folkful-trevlig-folkful osv.. Tror det kan bero på att jag på något vis är en väldig känslomänniska!? det krävs så lite för att jag antingen ska bli skit nere,tvärarg,jätteledsen,eller jätteglad.. Som om man hela tiden balanserar på en smal,smal lina..  Kan överlag ha en rejäl svacka. Ungefär som nu.. men sen krävs det så lite för att jag för en stund ska bli glad.. Idag har jag t.ex en riktig mysdag.. Lufsar runt i mitt skitfula underställ i fleece,o bara är..pysslar o plockar lite, pluggar o grejar.. O njuter av att jag faktiskt luktar sjukt gott, då min efterlängtade o saknade Lolitaparfym faktiskt kom idag! Som jag saknat den..

För övrigt är jag en människa som avskyr o bli väckt, men både inatt o imorse så chockade jag både mej själv o andra genom att  jag varken var otrevlig eller sur.. Jag kände snarare en känsla av ja.. lugn? Och faktiskt var glad.. Konstigt det där.. Fick lite sovmorgon imorse, då det inte var någon skola.. Vet inte riktigt när Lowa vaknade, men hon väckte då inte mej förrän vid tio.. Hon hade klivit upp själv o satt på barnprogram hon.. Gullungen!
 Så jag fick t.om ligga kvar i sängen ännu längre o liksom bara vara.. Myspys!

Strax efter elva kom Anna o Tobbe o hälsade på.. Mkt trevligt! Vi drack kaffe,åt lite frukost o surrade strunt..
Nu är Lowa på dagis o jag pysslar som sagt var på här i lugn och ro!
Kvalitetstid med mej själv,helt enkelt.

Upptäckte till min vilda förtvivlan i lördags att jag får körförbud på Bettan på onsdag, men som tur är så fick jag en tid för besiktning imåra tila.. Så håll nu tummarna för att den mot alla odds ändå går igenom!

Glömde förresten skriva igår,om min trevliga lördag.. Då hela personalgruppen var bjudna hem till Viktor o Kajsa på middag och lite kalas! Sjukt trevligt o roligt var det.. Så kul att nästan alla var med också.. Tror allihopa var med utom två..
Har sagt det förr, men det tåla att upprepas.. Jag har verkligen världens bästa jobbarkompisar!
Tack för en super trevlig kväll allihopa!

näe, nu ska jag återgå till mitt..

en liten fråga bara, är det någon som har nåt bra tips på vad man ska ge sin lillasyster i 20års present?


PussHeej!



på väg..

Ja, har varit på väg o skriva jätte länge nu verkligen.. eller ja, typ. Har liksom inte haft någon motivation till o skriva alls.. Eller har väl egentligen inte haft någon motivation alls till nästan nånting.  Dels för att det känns som om det är hundra tusen saker o göra precis hela tiden. Framförallt i skolan då, eftersom jag fortfarande inte kan jobba..vilket bara det nästan drivetr mej till vansinne!  Hur klarar folk av att inte jobba!?
Å sen skolan då, den är ju också magsårsframkallande. Mest upplägget, visa lärare o hur dom sköter saker o ting. MAn blir så matt,arg o förbannad rent av. Men det är en hel annan historia. Jag tycker om skolan ändå, har så sjukt sköna klasskompisar så det är alltid kul o gå dit.. Det är skönt! Man blir på bra humör, o alla stöttar o peppar alla. Det är verkligen guld värt.. :)

annars då? så har det väl inte gjorts så överdrivet mkt..
Lowa var i Åre förra helgen o mådde gott.. Min lilla prinsessa som har blivit så stor! Världens goaste o mysigaste lilla tös. Mitt hjärta. <3
Jag,Sessilurven o Klejra va på utställning på f4 förra lördagen också ja.. Det var roligt o lillvoffas var såå duktig! Så då blev jag givetvis stolt som en tupp! :)
Hann med o ha en riktigt mysig tjej/spel/vin/ost&kex kväll hos Jänet med dom bästa förra lördagen också.. Så mysigt. Såna kvällar behövs det verkligen mera av.. Såna kvällar som gör en glad ända in i magen o hjärtat.
Ibland kommer man på sej själv med att man verkligen inser hur underbara vänner man har.
Alla mina flickor är guld värda. <3
o va skulle jag ta mej till utan  mitt järngäng?
hade ju en liten spontan vinkväll här för några veckor sen också.. också jätte mysigt!:)
har hunnit med o suttit i solen i storhogna en dag i veckan också. Vi passade helt enkelt på att skolka lite,när vädret var som bäst. Vi behövde det helt enkelt.
Har hunnit varit på hudvårdsparty hos min vän och vapendragare också, det var trevligt.. Men med en försäljare som faktiskt var en utav dom jobbigaste människorna jag någonsin träffat.. o just ja, konsulent heter det ju på säljspråk! Aja, hur som helst va hu jobbig. O påflugen, darling hit o darling dit.. O gumman, o hjärtat osv.. Bla bla.. Sånt man liksom bara vill kräkas på.Faktiskt. Skitsamma, fick ju träffa massa annat trevligt folk! :)
Har hunnit varit en sväng till krokomsporten med min partner in crime,Suss.. o lyckade hitta ett par as schyssta bralls, som råkade bli mina.
Har ätit supergo smörgåstårta som GullFian Johanna bakat!
Har även börjat köra lite bil.. Vilken frihet!

ja,som ni läser så händer de inte så mkt spännande alls just nu..
är i en klassisk svacka. Osocialare än vanligt, bitter, irriterad, disträ o allmänt knepig helt enkelt. Meen va göra? De går nog till sej.. Just nu önskar jag dock bara att jag kunde sova om nätterna. Tätt följt av att jag vill kunna röra mej som folk snart igen. För det är också psykiskt knäckande.

näe, nu ska det verkligen försökas sovas här på min gata..

Natt!


emma,han ÄR död!

okej,igår hade min granne dött. eller jag var iaf helt övertygad! Nåt hade hänt han.. min syster var mest bara irriterad och svarade "jaja, är han död,så är han mest troligt död imorn också, var tyst o sov nu" Men alltså! Jag kan ju inte bara ligga i min säng mitt i natten, höra hunden skälla,yla och dessutom verkligen tro att karln är död och sen inte göra nånting. Så jag beslutade att kontakta min vän o granne som har koll på allt o alla på denna gård, och fråga om hon sett karln nåt under dagen!
 Sagt o gjort, jag skickade iväg ett sms. O fick ganska snabbt svar,att de hade hon gjort. Jag förklarade min oro, o att hunden faktiskt hade skällt sen typ sju. O den hunden hörs aldrig vanligtvis.
Nyfiken som min granne är tog hon o knatade ut i mörkret för o kika lite, o ringde på hos gubben. Där det för övrigt lös i hela lägenheten. Ingen öppnade,hon såg inte gubben o hunden gnällde.
Nu snackar vi tolv på natten här! Aja, ingen öppnade så min nyfikna granne sa åt mej o ringa till polisen om jag var så orolig! Men vad då pinsamt om han bara låg o sov! Vid de laget hade jag även skickat iväg ett sms till mamma, för o rådfråga om hur jag skulle göra! Bestämde mej dock för att avvakta, ifall han skulle återuppstå liksom! Efter en stund sätter hunden igång o ylar. O då tänkte jag att äh, jag ringer! Men bestämde mej för o skicka ut min nyfikna granne en gång till. Var millimeter från o ringa polisen,då min nyfikna granne hörde av sej.. Då kom tydligen gubben hem.. " han hade varit på en tur till stan" o va lite på fyllan. ( till saken hör att de här är en gullig äldre farbror,som lätt skulle ha kunnat legat död i en hjärtinfarkt eller nåt!)
aja, tur var väl de.. Men tänk om jag ringt polisen, huuur pinsamt hade inte det blivit? aja, mamma tyckte iaf att det var gulligt tänkt.. ;)
Min stora fråga nu är, hade jag ens lagt märke till de här om jag varit som folk om dagarna o haft ett liv, o inte bara legat i snart en vecka!?




ja jävlar, annars var ju då gårdagen som alla mina senaste sex dagar, taket har fortfarande inte ändrat färg, min taklampa är fortfarande lika kass, lägenheten städar inte sej själv,o väskorna har fortfarande inte packat upp sej själva!
Konstigt!?
Gårdagens höjdpunkter var nog att Mikael dök in helt oväntat o underhöll mej nån timme! =) O att Linda kom med skithuspapper o underhåll mej en stund också! Uppskattat!
Annars var gårdagen nog nästan den segaste dagen ever, på väldigt länge. Jag är så jääkla uttråkad!
aja.





Idag har jag o Suss varit på skolan o återigen imponerat på våran lärare Janne, förmiddagsfikade o skrattade! :) Det var dagens Höjdpunkt Nr.1 Sen har jag hängt med min mor, vi åt lunch o pratade massa, o länge. Alltid lika trevligt! <3 Det var Höjdpunkt Nr2..
Annars så sitter knäna där dom ska, trots att dom just nu är hyfsat billiga! O foten bortskänkes mot att någon hämtar den..
Stöder ganska bra på höger idag, dock ej på vänster. Men va fasiken, daniel har lovat att han ska göra nya ben åt mej i gummiträ, så de ordnar sej alltid! Tack friend.




Ikväll ere Så Ska Det Låta, o det ska jag givetvis se, i sann pensionärs anda!

Väntar på att min älskade syster o trollongen ska komma hem snart.. O Sara ska komma hit också! :) Då ska vi åka på affären o inhandla lite gott för lite mys. Får se när jag måste inta ryggläge för natten idag då! Igår låg jag innan nio, men somnade inte förrän vid tre. Det är inte coolt. O absolut inte okej.
nu dök sara upp.. vi hörs!


PussHeej!



Dag fem, och vi har kanonväder..

utan o klaga så överdrivet måste jag erkänna att det är bara såå himla tyypiskt att det är så fint väder just nu.. När jag är sängliggandes, o jag trots allt var uppe i fjällen förra veckan. Var var solen liksom?? Men vi hade det ju bra trots en frånvarande sol, och hur som helst så blir man faktiskt på bättre humör av solen, trots att man bara ligger inomhus. Så nått gott för den alltså med sej. :)
Idag ska min syster o Lowis på badet, vilket jag givetvis tycker är jätte roligt för Lowas skull. Men jag kan ändå inte låta bli att vara lite avundsjuk. Jag vill också hitta på saker med henne, åka ruschkanor o busa i vattnet med henne.. :(
Men huvudsaken är att Lowis får ha roligt, för jag märker på henne att hon tycker det är jätte jobbigt när jag är så här, hon ser att jag har ont,o svårt o röra mej osv.. Hon är jätte duktig o hjälpsam, samtidigt som hon ibland blir så ledsen. Jobbigt, jobbigt! Hon är så lillgammal o vuxen min lilla tjej!  <3

jaja, igår när jag hade som mest tråkigt o satt o bara glodde, så ringde jag min vän o vapendragare Majjsan aka Göllet. O då var hon på väg hit! :) Promenerandes.. det tyckte jag var kanonkul! :)
Så det var dagens första höjdpunkt!
 O sen ringde även mamma, o sa att hon skulle kika förbi.. ¨Vilket givetvis blev höjdpunkt två på dagen! Först trevligt besök o fika  av och med den bästaste, o sen trevligt besök av mamma.
Snälla mamma hjälpte mej o städa lite, dammsög,torkade golv o städade toan.. Tack mamma! <3
Jag o min kära syster ordnade lite middag.. Sill o Perer.. Aldrig helt fel!
Efter allt stök o allt uppesittande o småstående igår, så stupade jag i säng 18.35 o tog mej sen inte upp nåt mer! Men,men.. :)

Idag känns det faktiskt något bättre i mitt högra knä.. det värker liksom inte hela tiden längre, o jag kan stödja mer o mer på det! :) Det vänstra knät är dock i lite sämre skick.. Betydligt ondare,lite blåare o varmare. Inte coolt. För att inte tala om foten. Tror jag kanske överansträngde det lite igår.. aja, det vänder säkert!

Torsdag idag förresten,o snart helg!
På lördag fyller min väninnan Anna 20, i år igen.. ;) O jag hoppas vi kan ta oss dit o gratta henne.. Funderar på vem jag ska lura med mej.. ;)
Önskar innerligt att jag är ännu bättre i höger knät till helgen, så man kanske kan ta sej ut lite.. Om så bara en stund!

näe, nu ska jag försöka sätta mej med skolböckerna en stund.. Ambitiöst va!? :)

avslutar med lite gamla bilder jag hittat igen, från jul o tidigare i vinter.. ;)


   
    

   

   

   


   
 
  

  


PussHeej!



Så var vi inne på dag fyra då..

o jag har varit vaken sen före sex imorse.. Hyfsat pigg dessutom! Hur kommer detta sej? Min plan för dagen är att på någe vis ta mej till skolan, o försöka härda ut där under eftermiddagen.. Det kan bli en upplevelse i sej.. Idag inbillar jag mej att mitt högra knä är något stabilare (med det menar jag att det faktiskt inte gör lika ont o stödja lite på det! :) wiio! )  än igår! Vilket alltså bör innebära att jag kan hasa mej fram lite bättre än tidigare dagar. Det vore ju kanon.
Igår höll jag helt seriöst på att förgås av tristess. O inte tog jag mej någonstans heller. Därför var lyckan gjord när min älskade syster, erbjöd sej att åtminstone köra mej ett varv genom driven på McDonalds. Sagt o gjort, hon gick o hämtade bilen o jag försökte klä på mej.. Eftersom jag inte får en sko över min vänstra fot så improviserade jag, o tog min duntoffel,o en charmig blå sockiplast över.. (ni vet såna man har på sjukhus o hos tandläkare o så) skitläckert verkligen! tog mej dom två metrarna ut till bilen,o sen bar det iväg! jag var som ett litet barn.. haha! Väl uppe i lillänge bestämde jag mej för att jag skulle hasa in på Donken,istället för o åka runt. Var inte ett dugg sugen på sån mat. Men,men.. Det fick bli en big mac för mej o syster o ett happy meal till barnet. Inte så fasligt skönt o sitta nå längre stunder, så ett tag trodde jag seriöst jag skulle börja grina. Så då bar det av hemåt, med ett pitstop på ica. Även där hasade jag mej in, dock bara till tidningarna o tillbaka! Men ändå! Mycket bra gjort tycker jag! :)
Rätt skönt o inta mitt tråkiga ryggläge igen när vi kom hem faktiskt..
 O i natt har jag t.om klarat av o ligga på sidan.. Det gillar vi!

jo,just det.. Mickis o Sessilurven kom förbi igår också.. Det va nice.. :)
Dagarna blir så långa o tråkiga här i min bunker. o jag blir dessutom så stressad över allt jag ser måste göras.. typ dammsugas, röjas,tvättas o helt enkelt bara storstädas! osså kan jag inte göra nånting. jag blir ta mej tusan tokig!
kanske inte så spännande o läsa om mina dagar här hemma i sängen, men just nu har jag inte så mkt mer spännande o delge. Så ni får stå ut.. :p

näe, nu ska jag ta o boka biljetter till Mia Törnbloms föreläsning här i stan den 2april.. Som jag,Stina o syster ska gå på.. Det ser jag fram emot! :)


Puss Heej!

jo, att ett år kan gå så fort?  vi saknar dej fortfarande lika mycket, Birgitta Tyrebo.








Tre dagar

i ryggläge, o jag är så sjukt less,uttråkad o på gränsen till o bli ett allvarligt psykfall! idag har jag iofs lyckats tagit mej till datorn,o brottat in min otympliga kropp i den här lilla skrubben. men efter o ha suttit upp i mer än 20 minuter så tar mina knän o min stackars fot nästan livet av mej. Det är inte okej.
För er som missat det, så är jag numer som ett litet paket. Efter en härlig tid på rekreation med mina vänner, så avslutade jag v. 10 med en comeback i skidbacken. Vilket kanske inte var mitt smartaste drag. Då jag nu sitter här med två trasiga knän,o en trasig fot.
 Eller för o vara mer precis
Ett ledband i vänster knä,som är nästan helt avslitet,lite uttöjt korsband också i vänster knä, en gammal spricka (som jag inte ens visste fanns!) i vänster fot/fotled/underben ( what ever!) som slagits upp igen.. O uttöjt ledband + korsband i högerknä! jojo,mina vänner.. det kostar o ligga på topp!

förutom den lilla incidenten så hade vi det verkligen toppen..
Tyroleraftonen var klockren!
 Promenader, skoteråkning, skidåkning, korvgrillning, goda luncher, roliga spel, goda middagar, röjjiga after skis, och framförallt kanon sällskap!! I lööv it.
Trist bara med ett så snörpligt slut.
Tur att jag har världens bästa lillasyster. Som tar hand om både mej o Lowis.
O inte att förglömma min Älskade vän o vapendragare Majjsan.
O Jimmy o Mikkis som skämmer bort lilla Sessilurven!
Guld värda, all of you.

tar o avslutar med lite bilder innan jag ska försöka masa mej ut härifrån o back to bed.


   
   
   
     

     

   
   



PussHeej!



vart är den där pauseknappen?

ja,vart är den där pauseknappen när man verkligen behöver den? eller varför inte stop? delete? rewind?
jag orkar inte riktigt längre.. på riktigt.
Därför ska det bli så jäkla skönt o åka upp till fjälls på onsdag, på rekreation. Jag, Lowis, Susanne o Jänet. Och vi ska bara ta det lugnt. Jag ska utnyttja funktionen "tillåt vissa samtalsgrupper" på telefonen. Kanonbra uppfinning det! Jag ska undvika att tänka på både jobb o skola, och allt annat också för den delen. Vi ska mysa,äta o dricka gott, spela spel,sova,åka skidor,dricka varmchoklad,basta,grilla korv o bara må gott!
O nå annat roligt o se framemot är att vi kanske åker ner till HärligaHärjedalen i slutet av mars! wiiihoo!

Annars har dom sista dagarna/veckan varit riktigt jävla skitjobbiga. Som jag har grinat,och haft ångestattacker,o bara mått bajs. Är så jäklarns trött på det mesta. Och på alla krav,från tamejtusan de mesta och flesta.
Jaag orkar inte!
Ska det vara så svårt att förstå?
På riktigt??
Och alla åsikter hit o dit?
För att inte tala om allt dumt folk?
Men jag orkar faktiskt inte bry mej, längre.

Är så glad över mina StjärnLjus som står ut med mej, o mina utbrott.
Guldvärt!

Veckan som gått har bestått av skitotroligt mest med skola, och om möjligt ännu mera jobb! O flera andra jobbiga incidenter som bara fått mej o skrika rakt ut, bryta ihop,gråta en skvätt, sen kasta  på sej ett leende o fortsätta kämpa. Det som inte dödar, det härdar faktiskt.
I fredags var jag efter en hel del velande ut på "after school" med klassen ( men eftersom jag jobbat,blev det nog mera afterwork för mej) Aja, det började iaf med middag på Simon&Viktor. Åt och drack gott..
 Men framförallt Sällskapet!
Säja vad man vill om skolan o allt, så har jag faktiskt en helt otrolig klass! Så jäkla sköna o roliga allihopa! Ett bra avslut på en helvetisk dag!
På lördagen sov jag tills jag vaknade, vilket var vid nio.. Inte så dumt, lallade runt hemma, plockade lite, lyssnade på melodikrysset o mådde gott.. Sen hängde jag med min älskade vän Linda + Albin förstås:)  en stund, o sen blev det häng med Min älskade vän Anna..
 Vi for till Ås på utförsäljning, o givetvis kom jag hem med några små godsaker! :) Blev en fika med massa surr o skratt! Hem o la oss på soffan o bara va,
Jänet kom, o Nogga lika så.. Så då packade vi in oss i bilen, o den full stora grillen i Jänets bil.. (en beetle) Redan där spårade det ur.. Men när vi väl var hos tina tyckte vi att vi hade med oss den ultimata inflyttningspresenten.. En grill(förvisso deras redan som dom glömt i noggas bil) fylld med grillchips,grillad kyckling,tändstickor,tändvätska,grillkol,groggvirke o en inflyttningsblomma! Våran humor de.. ;) But, they loved it! ;)
Trevlig kväll med mkt skratt o tokerier.  Tack o tack för det alla berörda.
Sen for jag o Jänet hem till pappa, bäddade ner oss i Lowas säng o skedade oss till sömns, för att kliva upp vid sex, o åka o jobba. En riktigt trevlig dag på jobbet..
Hämtade Lowis efteråt, o for till mamma o åt supergod middag.. O sen mös vi alla tre i soffan till Snövit, innan jag o min lilla älskling for hem o la oss. O somnade ganska omgående båda två.
Det var vecka nio det.

Nu har vecka tio börjat, o jag har endast legat och vägrat precis ALLT idag, o det tänker jag fortsätta med tills imorn. Då måste jag på skolan, o jag o Suss ska handla o packa o dona. O på Onsdag förmiddag då drar vi helt enkelt!
 Peeerfekt!

Tänkte lägga in lite bilder också..

  
tröttisar som myser

 
                 min fina syster        



det goaste jag vet..



     
Busunge, o finfin tavla som anna broderat åt henne.. :)



o lite bilder från galejet hos tina o lars.. ;)

     

     

     


vi hörs,kanske dröjer nån vecka igen..


PussHeej!




RSS 2.0