♡ Komma ikapp

Kan man någonsin komma ikapp med tvätten, så mkt så att tvättstugan blir utan tvättberget!? Bara en liten tanke..
Känns som att vi tvättar precis jämt ju? Har fortfarande lite vinterkläder kvar som ska tvättas upp,men det prioriteras ju liksom bort för allt det vardagliga som måste tvättas! Bläää!
 
Snart dax att börja gå igenom, o tvätta upp bebiskläderna också! ♡ Om cirkus två månader är ju våran nya familjemedlem äntligen här! Känns skit länge dit, men samtidigt så väldigt nära.. Jisses!  Börjar bli lite nervös över förlossningen också. Den förra blev ju lite lätt kaotisk. Eller ja, allt gick ju bra ända tills moderkakan skulle ut då.. Då gick det ju inte alls lika bra.. o det hela slutade med en rejäl blodförlust,  akutop o jag fick inte sova tillsammans med Edwin o Jesper. Kunde inte hålla Edwin i famnen förrän efter ett dygn, o flera påsar med blod.. Näe, det var inte alls någon höjdare!
Däremot så blev jag verkligen som en ny människa efter allt blod jag fick! Jisses så pigg jag blev,kändes ju inte som man fött barn några dagar innan,när vi väl fick åka hem! ;-)
Var liksom piggare än jag seriöst varit på flera år! Så det var ju positivt! 
Något annat som var positivt med allt, var ju att Jesper verkligen fick knyta an till Edwin. På ett helt annat sätt än många andra pappor tyvärr får.. ♡
Tycker det är förbaskat trist faktiskt,  att så fort ongen är ute så är allt fokus på att mamman och barnet ska bonda.. Ligga hud mot hud osv.. o pappan ska byta blöjorna, typ.. 
Det tycker iaf Jag är trist, och fel.. Jisses, pappan är ju precis lika mycket förälder som mamman! Eller?
För oss blir/blev det väl extra mycket så.. Då vi bara gett flaska, o på så vis så matar vi ju lika ofta.. O då kan vi ju ge "närheten" på lika villkor och vis. När vi är hemma bägge två alltså!;-) 
 
Jisses, vad jag svävade iväg nu..
 
Tvättmaskinen går för fulla muggar iaf, och jag hoppas verkligen på en bättre förlossningsupplevelse den här gången!;)
 
 

♡ Älskade ungar

Alltså, ibland sköljer det verkligen över en.. Huur mycket man faktiskt älskar sina barn! ♡ Det är ju otroligt.
 

Idag är vi i samma humör som vädret.. Trist, och grått! :-/ Lowa leker med nå kompisar, o jag o LillTornadon stökar på inne.. Fick för mig att ta tag i vårat sovrum, när Edwin sov.. så nu är det iallafall påbörjat! Hoppas på att orken att fortsätta finns kvar ikväll.. Är som svårt o stöka på där,med Vildskinnet till hjälp! ;) 
 
Igår hade vi sommar, strålande sol och kalasväder! :)
Anna och Sebastian kom hit och lekte på dagen! Så trevligt.. ♡ På eftermiddagen/kvällningen kom Jocke&Jessika å Farfarn&Eva. Blev hemmagjorda hamburgare, som vi grillade till middag! Å Eva hade gjort God paj till efterrätt! Värsta lyxen! :)
O sol och finväder gör verkligen under med humöret,igår var det liksom på topp! O idag är jag typ nollad, på något vis.. :-/ 
 
Tror jag och Lowa ska ha lite tjejmys ikväll, när Tornadon sover o pappan ändå inte är hemma! ♡ Middag i soffan,o lite hemmaspa kanske? 
 
Förövrigt så var ju LillTornadon o jag på BVC i Onsdags. 18 månaders kontroll,gick ju kalasbra det.. Han gick igenom besiktningen ua. Trodde förvisso inget annat heller, men kan inte låta bli att tycka att dessa grejer som ska kunnas vid en viss ålder osv.. är fel! Herregud, alla ungar är ju olika,och utvecklas olika.. 
84,5 cm över havet, och 13495 gr tung.. ♡
Dessvärre så stod han ju på huvve, när vi skulle leka lite i väntrummet efteråt,  läppen spräckt o blod överallt.. Jaja, kan ju inte alltid gå bra! ;)
 
Hann ju med o dejta Alex o barnen en sväng också, spontant och bra! Precis som det ska vara! Alltid lika trevligt! ♡ 
 
Näe,  funderar på om man kanske skulle ha letat rätt på Lowa.. fast vi låg ju rätt bra här också.. Edwin har vaknat ute i vagnen, men vill bara ligga o gosa i soffan! Mysunge! ♡ Han har varit gnällig nästan hela förmiddagen, o bara velat varit i knät.. Mysigt är det,men tungt!;)
O fogarna gillar det inte alls.. :(
 
 
 
 
 
 
 
Busar med farfarn! ♡
 
 
 
Här var den lille lite sur,han ville leka men tjejerna va trötta och ville hellre kika på film! ;)
Tur Sebastian kom o lekte lite senare, o även farfarn! ♡

♡ Diabetesbarn

Är morsan diabetiker, vet även 1 1/2 åringen hur en insulinspruta ska användas.. Inge oklart här inte!;)
 
 
 

♡ Ny mätare, och nya sprutor..

Det är alltid roligt med nya saker, eller hur? 
Allra roligast vore det kanske med en ny bil, en ny garderob, nya utemöbler, ny dator.. Men jag nöjer mig med det "lilla" så länge.. Så jag är glad över en ny blodsockermätare,  och mina två nya fina sprutor till snabbinsulinet!;) En rosa och en grön.. Jätte tjusiga! Dom är något mindre o smidigare än förra.. Känns ju dock lite rappligare oxå, men det är förhoppningsvis bara inbillning! 
 
Fick svaret ifrån ögonbottenfotograferingen i tisdags när jag var på diabetesmottagningen, o det var "bra".. Vilket innebär att jag INTE måste på någon ny fotografering, förrän efter förlossningen! Wiiihoooo! :) Rackarns skönt kan jag ju säga.. 
 
Den nya mätaren då, den är lite mera hightech, än den jag haft.. Varför,kan man ju då fråga sig.. Eftersom jag är sjukt oteknisk.. Men jag tror det blir bra.. Man kan bland annat ställa in påminnelser, o föra över allt till sin egen dator.. Tror det blir bra jag!:)
Sen är det ju även jäkligt smidigt att teststickor, o lancetter är på plats.. slipper man mixtra med det liksom! 
 
 
 
 
 

♡ Långa dagar..

Känns som att den här dagen, varit sinnessjukt lång! 
 
Lowa hade tid hos tandläkaren/tandläkarna klockan 10.. Fick vänta i en halvtimme innan hon äntligen fick komma in.. o besöket gick svinfort o bra. Ska tillbaka i juni för att göra tandställning,  hon ska få en mjuk modell att ha nattetid. Kommer bli kanon! Hann som tur var förbi fotograferna efteråt och hämtade framkallningarna av Edwins fotografering! :) Sen blev vi bjudna på lunch av mormorn.. ♡ 
 
Klockan 15 var det dax för tillväxt ultraljud, o sen besök på diabetesmottagningen. Tillväxt ultraljudet gick kalas, även om ungen är bråkig o inte tycker om att visa upp sig! På diabetesmottagningen gick det väl oxå bra, förutom att sköldkörtelproverna inte var godkända,så nu måste jag knapra Levaxin.. Jaja, slipper förhoppningsvis dessa efter förlossningen!
Kan iaf glädja mig åt att återbesöket för tån igår, gick toppen! O det såg riiktigt fint ut. Såå jäkla skönt! Rekvisition till OTA är iaf skickad,  o det  blir nog bra tillslut det med..
 
 
Orkar ju egentligen inte skriva nu, så förstår inte riktigt varför jag påbörjade detta inlägg.. Skiter helt enkelt i att fortsätta,utan gör ett nytt försök imorgon eller någon annan dag!;)
 
Nån bild kan jag ju ändå offra mig på!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

♡ Negativt

Ja, det förra inlägget var verkligen super negativt.. Men det kändes/känns ju så! :( 
Jag hoppas verkligen att det snart känns bättre.. Hade några telefonsamtal på eftermiddagen oxå, något gjorde mig mer nere o ledsen.. Måste försöka slå bort det! Även om det är svårt.. Måste liksom göra det bästa av situationen.. 
 
Hoppas på att den här jäkla infektionen blir bra, så fort som möjligt.. o att känseln blir bättre. Att känseln ska bli bättre är väl iofs rent önsketänkande.. Men man kan ju alltid hoppas va? Skor ifrån OTA känns liksom inte alls så lockande, överhuvudtaget.
 
Jag har kramats och myst massor med mina hjärtan ikväll. Både dom små,o den stora !♡  Det behövdes verkligen..
 
Jag och Lowa var tvungen att blåsa till Fjällsta en sväng också,  min insulinpenna har börjat dumma sig. O det kändes ju lite vanskligt.. har ju fulla kylen med ampuller, men bara en spruta. :-/ Som tur är/var har sambons farbror samma insulin sort som mig, samt "engångs" pennor.. Så jag fick ta en av han!:) 
Så imorgon blir det till att jaga diabetessköterskan igen, för ny förskrivning på spruta!  
 
Har ju förövrigt haft turen o ätit lunch med trevliga vänner idag.. Det livade helt klart upp tillvaron också! ♡
 
Nu ligger jag nedbäddad, o hoppas på att sova inom en snar framtid.. är sjukt trött. O väldigt slut i kroppen! 
 
Imorgon siktar vi på Kyrkis igen!;)
 
 

♡ Lessen och uppgiven..

Ungefär så kan jag beskriva mig själv just nu..
 
Besöket med tån imorse, var ju inget bra besök direkt.. o jag vill bara grina. O har seriöst gråtit konstant sen jag kom hem!  Jävla skit fot. Jävla skit tå. O jävla skit diabetes!!!
 
Lessen och uppgiven, o nu vill jag bara att min kära sambo o Lowa ska komma hem.. o Edwin ska vakna. Jag behöver närhet o kramar av dom. Helst nyss!
 
Jävla Skiiit!!! 

♡ Djungelhuset

Jag och LillTornadon packade in oss o for mot stan imorse,  hade egentligen bara tänkt vara hemma. Men Tina tyckte vi skulle på badhuset. Badhuset kändes dock inte som en grej för mig idag, tror inte mitt psyke skulle klarat av det. Känner mig ungefär som en flodgroda, o har inte ens något att bada i.. Så då föreslog hon djungelhuset istället! ;) O Edwin tycker ju det är skit roligt, så vi hakade på! O hade en mycket trevlig stund!♡ 
Linda var oxå med o kröp efter Edwin o åkte rutschkana med han.. Det tackade flodgrodan här för! :)
 
Hann in på apoteket o köpt mig en salva, för mindre trevliga besvär oxå! Frågade även om nagelsvamp,  något jag har nollkoll på,men börjat misstänka kan va besväret på min blånagel.. Blev typ dum förklarad, så jag ringde diabetes mottagningen. O där gick dom nästan i taket.. Så nu måste jag infinna mig där klockan 08.00 imorgon bitti! Det känns ju sådär,  först o främst så har jag ju nu blivit riktigt orolig. Sen tycker jag ju att fötter är det äckligaste som finns. Urk. 
O att jag dessutom måste infinna mig där den tiden känns oxå rätt gruvensamt, eftersom jag måste ha med dem lille sjusovaren. 
Dem stora tjejen får vår tillfälliga inneboende ta sig an och få iväg till skolan! Tur de går att lösa! :)
 
O Myran följer med och leker med Edwin! Som sagt, tur det mesta går att lösa! 
Fördelen med ett sjukhusbesök, är att jag då kan passa på att ta sköldkörtelproverna som missades sist!
 
Har en del andra ärenden att fixa imorgon oxå, så det känns som det kommer bli en rätt lång dag.. Men jag håller tummarna för att allt bara flyter på.. ;)
 
Just nu har vi ryggläge på soffan och vilar lite.. Vildskinnet här sov i bilen på vägen hem, så han tycker han är färdig med sovandet för idag! Mamman hade ju dock gärna också tagit sig en liten nap! 
 
 
 
Bild ifrån idag! ♡ 
 
 
 
 
O en liten bild ifrån Edwins rum.. blev så bra när vi fick bort skötdelen ifrån hans rum.. Så jag är nöjd! Lite fix kvar vid köksdelen, men det måste jag allt klura lite mer på.. :)
 
 

♡ Piggelin i solen!

LillTornadon sover, så jag passar på att tanka lite D-vitamin och äter Piggelin! :)
 
Gubben är i garaget, o Lowa leker med en kompis! Så det är otroligt lugnt och skönt!;) 
 
Har roat mig med att plocka bort skötbordsdelen ifrån hyllan inne på Edwins rum på förmiddagen,  o satt upp skötbordet vi fick av Myran i badrummet! Blev kalasbra,  var bra innan oxå förvisso.. Men nu blev det lite mer yta på Es rum.. o hyllan kan agera förvaring åt leksaker istället för blöjor.. :) o med en minibebis i huset oxå, så känns det lite bakvänt o ha skötbordet inne på Es rum.. Då kan vi ju som inte använda det när han sover! ;) Så det här blev den bästa lösningen! :) O bebis kommer ju sova på vårat rum,  o där finns då rakt ingen plats för skötbord! 
 
Där inne ska det väl oxå göras iordning så småningom,  men det känns väldigt tidigt än så länge! :) Skulle tro vi bäddar,o fixar en vecka innan typ! ;) Eller ja, fyra veckor innan BF då, då den här kommer komma i ungefär samma vecka som sina syskon! ♡
 
Sitter och kikar lite på resor ner till syrran oxå,  blir nog några dagar/en knapp vecka där nere i början av sommarlovet! Så Lowa får komma iväg på lite semester,o göra nåt roligt!:) Ja,  Edwin med förstås! 
Annars i sommar tror jag mest det blir att hänga hos morfarn ute i Orrviken!  Är som smidigt att vara där, anpassat för en liten.. Gungor, fyrhjuling osså kan vi bada! Dessutom nära till kära vänner! ♡ 
Så där blir vi nog mycket... :)
Bara hålla tummarna,att tjockisen får vara piggelin oxå! 
 
Näe, nu ska jag passa på o stöka klart innan Edwin vaknar.. Då blire bus ute! :) Sen kommer förhoppningsvis farfarn o bonusfarmorn snart oxå! ♡
 
 

♡ Crusing

Igår kväll var det Crusing i stan.. Så vi var där och kikade,vid halvnio mådde mamman i familjen kasst så vi packade ihop oss o for hem! Några timmars bilspan räckte gott, o vad mycket fina bilar! :) Kul att kika på folk, o träffa kära vänner o bekanta! ♡ Dessutom kalasfint väder, o barnen var på riktigt bra humör! :)
 
Förutom Lowa då,  när vi stannade i Lungvik för att äta middag.. skulle vänta in sällskapet, o jag och Lowa fick syn på Linda och ungarna lite längre upp på parkeringen.. Så vi knatade dit, mellan våra bilar står en röd raggarbil,  som jag rätt snabbt ser två ben sticka upp vid rutan,bilen gungar hejvilt och genom den öppna rutan hörs diverse.. Pratar med Lowa o försöker få hon att missa det. När vi har passerat, har väl dock även Lowa hört o sett tillräckligt. Så hon vänder sig om, pekar mot bilen "Mamma,  Vad Göör dom!?? 

Ingenting,kolla inte svarade jag.. Varpå nioåringen då säger.. "Men mamma dom K hmmmhmm i bilen.. Varför? Alla ser dom ju"
Jaaadu, lilla vän.. Om jag det visste! Nu var ju dessa skit fulla,men på riktigt.. klockan var strax efter 17, o det var på en parkering utanför en restaurang.. O det var dessutom svin mycket folk,  både vuxna OCH barn!
 
Jaja,  Lowa hade ingen lust att äta middag.. 
 
Innan vi for för middag och Crusing, var vi till Vigge.. Grattade min kusin lite i förskott.. Hon fyller snart 30! :) Trevligt som attans! :) Bjöds på en tvärgod vegan tacopaj, o vegantårta.. O för en som alltid äter kött, o dricker mjölk osv.. Så var det häftigt.. Var liksom jätte gott! :-)
 
 
 
I fredags hade vi Olovsson/Persson här.. Grillade till middag, surrade och busade! Massor av mys! ♡ Älskade,underbara vänner! ♡♥♡
 
 
Min mage ballade ur fullständigt igårkväll, så natten har varit sådär om man säjer så.. jääkla mage! :-( 
Nu börjar det dock kännas lite bättre! 
 
 
Idag skiner solen, och jag önskar vi hade några härliga utemöbler!! :-/  Det blir väl det med, så småningom.. :)
 
Nu ere dax för lite mysig frukost tror jag bestämt..
 
 
Har tydligen inte tagit ett enda kort alls i helgen.. fy så trist!:(

♡ Helikopterföräldrar

Är dessa föräldrar på riktigt?
 
Jaa, jag erkänner jag kollar på Malou. O blir rädd.. Inte för Malou då, utan alla dessa curlingföräldrar som tydligen finns.. Var tionde chef, berättar att barnen(som är vuxna) har med föräldrarna på anställningsintervjuer!? Bland annat.. 
Jag skulle ju känna att jag misslyckats totalt med uppfostran av mina barn, om dom i vuxen ålder känner att någon utav oss föräldrar behöva vara med på deras anställningsintervjuer!? Jag vill ju för tusan att mina barn ska bli självständiga, o trygga i sig själva..
 
Och hjälpa till hemma,det är iallafall i våran värld en självklarhet.. Va Faasen t.om Edwin hjälper ju till att duka,blir ju kanske inte som vi tänkt.. Men han vill ju också ställa fram! 
 
Någon förälder hävdar att hon "hjälper" sitt barn av kärlek.. 
 
I det här hemmet finns det massor av kärlek, och vi älskar ju barnen mer än allt. Men innan jag skulle börja curla mina barn.. På riktigt! ? 
 
Det är ju för faan att göra dom en jävla otjänst?
 
 

♡ Morgon Kaos

På riktigt.. Lowa ramlade igår, när hon var ute och lekte.. Jag trodde hon bara fått några sår, imorse kunde hon ju inte stödja på det där jäkla benet.. Toppen!
Knät är lite svullet, men inte nå anmärkningsvärt.. Ingen värmeökning heller.. så jag tror det är lugnt?  Hon är hemma idag, o får vila benet.  När jag höll på att stöka med Lowa fick Edwin för sig att han skulle städa badrummet.. Så han fyllde toaletten, med diverse skrot.. Lite skräp blandat med sudd, plåster, teckningar och toapapper.. På riktigt!?
 
Det är ett smärre kaos här just nu.. Lowa försöker halta runt med hjälp av kryckor, o är sådär lagomt sur och tvär.. Edwin är mer eller mindre rabiat, och vill ingenting. Så han förblir nog naken resten av dagen, jag också som det verkar.. då jag tydligen inte heller får klä på mig! 
 
Måste ringa på BVC också, och säga att vi inte ska ge MPR vaccinet nästa vecka. 
 
Skulle behöva fli undan efter frukosten, så jag kan starta igång diskmaskinen.. Får finfint främmande ikväll också, av Olovsson/Persson.. ♡♥♡
Så jag känner att jag skulle behöva torka golvet! Gjorde klart veckohandlingen igår,så det ska hämtas i eftermiddag också.. Får se om jag eller Jesper åker..
 
Näe, rycka upp sig o göra ett ryck kanske? Ska skruva om handtaget till badrummet också.. Känns som att det skulle vara skönt! 
 
 
 
 
 

♡ Kyrkis

Eller Familjecentral, kalla det vad man vill.. Men där har vi iallafall spenderat förmiddagen! Mycket trevligt! ♡ 
Var allt annat än mycket folk, men det tyckte jag var skönt!  ;) Bjöds på lunch där oxå, o fika.. Värsta lyxen! 
 
LillTornadon var blygare än vanligt, men mjuknar ju efter en stund.. Vårat lilla Charmtroll! ♡
 
Var så mysigt att få umgås med Märta o Ulrica oxå! ♡ 
 
Ska passa på att ta en liten powernap nu tror jag, passa på när Edwin ändå sover! ;) Så kanske mitt humör, som är betydligt bättre än gårdagens,faktiskt håller i sig! 
 
 

♡ Nedbäddad

Jag har bäddat ner mig i sängen, så jäkla skönt! Har ganska onda sammandragningar, vilket känns sådär! Men när jag ligger ner och vilar avtar dom.. 
 
Mitt dåliga humör, har hållt i sig mer eller mindre hela dagen.. Kulmen blev väl där vid halvfem, när ungarna var hungriga jag höll på med maten och väntade på att pappan skulle komma hem.. Mitt i värsta illvrålet från lilleman ringer givetvis diabetessköterskan.. Den tajmingen! Strax därpå kom dock pappan hem,så jag lastade över griniga barn och matlagning till han o stängde in mig i sovrummet.  Där tvärsomnade jag,o sov i en timme. Så jäkla skönt!! ♡
 
Var på betydligt bättre humör när jag vaknade.. ;) När jag höll på att duka bort middagen, så började sammandragningarna.. o en sjujävla foglossning. Så nu har jag gett upp det här, ligger som bra här! :)
 
Strax Greys också, o efter det kan jag somna gott!
 
Imorgon ska jag vara på betydligt bättre humör,  foglossningen ska inte kännas alls och sammandragningarna ska va puts väck! ;)
 
Vi ska ju på Kyrkis,hoppas på att det blir roligt för lillkillen.. o att det är lite trevliga föräldrar där! ;) Ska ju dock dit med en utav dom trevligaste morsorna jag vet.. Så vi klarar oss nog!! ♡
 
 
Jag vill ha sommar nu.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såå,  ge mig en fin och härlig sommar nu! ♡ 
 

♡ Humöret

Är på så jäkla dåligt humör, så det är sjukt.. Vet egentligen inte varför riktigt,eller jo.. jag blev så jävla less när jag skulle träffa diabetessköterskan efter dietist besöket imorse.. o hon hade glömt det,o bokat in en annan! När vi igår lyckades ändra nästa besök på Spec MVC till en senare tid, så Jesper kunde följa med. Tack vare att jag skulle träffa diabetessköterskan idag, o då inte behövde träffa diabetesläkaren på Specen.. Det sket sig ju,kan man väl säga.. 
 
Såå jävla roligt är det ju faktiskt inte att behöva ränna på sjukhuset.. Överhuvudtaget! 
 
Edwin var trött, o somnade givetvis i bilen på vägen hem..  Han har precis vaknat, o nu väntar vi på att lunchen ska bli klar..  Sen får vi se vad vi roar oss med.. 
Fick för mig att jag skulle baka bröd igår, ett bröd som jag bakade ofta där vi bodde förut.. o nu hittar jag ju givetvis inte åt receptet!  Så jag surar fortfarande lite över det också..
 
Imorgon hoppas jag på att vi tar oss på Kyrkis med Ulrica och Märta.. Det vore så roligt! ♡
 
Nu ska jag fortsätta tjura, o eventuellt äta lite piggelin! 

♡ 100 dagar

Idag är det 100 dagar till BF,  det innebär ju att för oss är det cirka 80 dagar bara.. Jisses!  Det är ju liksom ingenting! :-O
 
Tycker vi kan "fira" 100dagars med att sluta kräkas, o må så förbaskat illa! Det skulle jag uppskatta..
 
Något annat som jag uppskattar är att vakna till solsken! Som idag,  o som pricken över i:t blev jag väckt av att mina småtroll satt och åt frukost tillsammans! ♡ Älskade Lowa,vad skulle jag göra utan henne? ♥♡♥
 
Lowa har knatat till skolan, så jag och Edwin myser på soffan i pyjamas! Klockan ett ere barnmorskebesök,  är lite nervös över järnvärdet.. o lite över blodtrycket! Men jag hoppas ju givetvis på det bästa..
 
 
 
Kladd grisen..
 
 
 

♡ Obehagligt

Jag har ju varit på ögonbottenfotografering idag,  tycker inte om det alls.. Är rent av riktigt obehagligt! :-/ Men det gick bra, o relativt fort! Sprang på Jänet & LillBus där också.. Rooligt! ♡
Morfarn var med som chaufför och barnvakt åt LillTornadon.. 
Så stackarn var ju tvungen att va här tidigt imorse.. Det tackar vi hjärtligt för! ♡
 
Började må halvtjyvens i bilen på vägen hem.. Men det gick om sig.. Så pappa for hemåt, lagomt tills jag skulle ge Edwin lunch börjar jag givetvis att tok kräkas! Faan vad less jag är på det.. Lillfisen kom o höll mig i handen, och lånade ut sin älskade apa till sin lilla mamma.. Älskade Lillfisen! ♡♥♡ 
 
Sen dess har jag haft totalt viloläge på soffan,  o ligger nog kvar en stund till.. Tror pappan snart kommer oxå! :) Börjar dock måste lite bättre,så jag hoppas verkligen jag slipper spy något mer.. Idag iallafall! :)
 
Imorgon är det nytt barnmorskebesök på agendan.. 
 
 
 
 
 

♡ Slut..

Jag är helt jäkla slut... tvivlar på att jag är vaken många minuter till!
 
I fredags fick vi fredagsmys sällskap av Micke o Hanna, o lilla Rasmus! Så jääkla söt onge! ♡ Var så trevligt att ha dom här!:) Åt förövrigt tjälaknul och champinjonsås till det nästan sprutade ur öronen på mig!
Skulle vilja påstå att ibland är jag sjukt duktig på att laga mat.. eller ja, rätt ofta!;)
 
Igår var vi och firade svägerskan som fyllde år.. Massor av Gofika!!! :) Sen gjorde vi inte mkt alls, jag o Lowa hade tjejmys o slökikade på Eurovision.. ♡ Men Eurovision, på riktigt.. Jag klarar INTE av det.. Jorå, vi somnade bägge två.. :-) 
 
Idag har varit en seg och slö dag, rakt igenom.. Var sega som tusan hemifrån.. (Skulle till Orrviken)
Till sist tog vi oss äntligen iväg.. skulle hämta släpvagnen i Grytan hos Svärfar, men där fanns varken svärfar eller släpvagn.. Jaja, de löser sig tänkte vi.. 
For via stan, plockade upp Noggas hund, o sen vidare! 
Spanade in hönsgården hos Carro och Mikael,  o jisses så fiint! Jag är förvisso totalt livrädd för flygfän av alla de sorter.. Meen dom där bor för jäkla tjusigt! :-) Lite Pettson över det hela, mysigt o kika på! ♡ 
Blev bjudna på fika, o surr stund! :) Hade även turen att få låna släpvagn av dom,så vi kunde hämta upp soffan vi fått uppe på byn. Så numer står det en soffa i Gillestugan! Wiiihoo! Ska försöka mig på ett litet ryck där nere under veckan.. får ta lite i taget helt enkelt! 
 
Avslutade Orrviken turen hos morfarn där vi blev bjudna på middag! Bus o lek ute,och ungarna fick köra fyrhjuling! Lyckliga barn! ♡♥♡
 
Nu sover kidsen, sen ett bra tag.. o snart även föräldrarna och farbror Nogga! 
 
 
 
 
 
 
 
 

♡ God marinad/saltlag till Tjälaknul

4 dl kallt vatten
1 dl soya
1 dl salt
3-4 vitlöksklyftor
Mycket svartpeppar
 O om man vill kan man slå i en skvätt honung oxå!;) 
 
Rör ihop,o stoppa i steken direkt ifrån ugnen.. o låt den ligga i hela dagen,i kylskåpet.. Glöm inte att vända på steken om den inte är helt täckt! ;-) 
 
Så jääkla gott blir det! :) 

♡ Fredag igen..

Fredagar brukar vara min favorit dag på veckan.. Det är det nog idag också, egentligen! Jag har dock sovit skitkasst inatt, så jag känner mig lite som en överkörd grävling. 
Jag har tandvärk, och en sjujäkla foglossning som pricken över i:t! 
 
 
Edwin står vid grinden, o rycker.. Han vill nog helst av allt bara gå ner och duscha! Det vill inte mamman, så där är vi inte riktigt överens!
Vi var förövrigt tvungna o fara till Gällö när vi lämnade Lowa.  Insåg att jag måste ju ha potatisen till dagens middag,innan Jesper kommer hem med handlingen vi beställt.. Om vi inte ska behöva äta skit sent! 
Var förbi sågen, med lunch till gubben oxå då tajmingen gjorde att han precis var där.. o utan lunch! Karlar!
 
Ska ta o röra ihop lagen/såsen/marinaden o slänga i tjälaknulen i det.. Så det får gotta till sig riktigt ordentligt innan middags dax! Har börjat göra en annan,än den klassiska saltlagen.  O det blir så jäkla gott! Ska bjuppa på receptet sen.. ;-) 
 
Nu kom det en liten kille o vill vara go å mysa. Så jag börjar med det.. Lillfisen! ♡♥♡

♡ Tjälaknul

Jajjemän,  har en tjälaknul i ugnen.. o jag kan säga att jag riktigt längtar till morgondagens dinner! Satan vad gott det ska bli! :) Till den tror jag bestämt att det blir hasselbackspotatis, champinjonsås o gelé.. Mumma det! :-)
 
Edwin vaknade givetvis lagomt till att jag skulle rulla köttbullar,  kul tyckte han.. o sen fick vi duschas.. Både jag och ongen! Det är ju dock rätt mysigt att duscha med den solstrålen! Så det blev en riktig låång dusch. Efter halva middagen var det dock lika ogjort.. Det är härligt med barn, och kladd.
 
Köttbullarna blev lika goda som alltid, o jag höll på o åt ihjäl mig! Tog med mig Lowa o for t Gällö efter middagen, för vi var heelt utan bananer till morgonens frukost.. o det funkar ju inte! Mysigt o smita iväg lite med bara henne också! ♡ Vi pantade lite burkar också, så hon fick fylla i semesterkassan lite! 
 
 
När barna var nattade, lyxade jag o gubben till det med lite kladdkaka. Och massor av HALLON! Fick liksom ett galet sug efter just den kombon.. o det är ju oslagbart gott! Någon kladdkaka på Stevia blev det dock inte bakat idag.. Skyller på att ugnen är upptagen!;-) Meen, imorn då jävlar! Det får bli sån kladdkaka till fredagsmyset! 
 
 
Förövrigt så är mina fogar inte alls samarbetsvilliga just nu, och jag är lite bekymrad över hur jag ska ta mig ur sängen imorgon.. Kan bli riktigt spännande!
 
 

♡ Veckohandling

Alltså, på riktigt.. måste ju verkligen slå ett slag för att handla på nätet! Har precis slutfört veckohandlingen ifrån Maxi.. Hemma i vår soffa,  o imorgon är det bara att hämta ut.. Det är så förbaskat jävla smidigt,o jag frågar mig själv varje gång Varför vi inte börjat med detta tidigare!??
Yiiihoo! Det är ju fasen toppen, för lata föräldrar som avskyr storhandling! :)
Bor man dessutom lite mindre ocentralt än vi gör,kan man ju få det levererat ända till dörren. Så jäkla smidigt!:)
 
Edwin sover, så jag ska minsann röja upp o förbereda middagen genom att rulla köttbullar!:)
 
Ett trevligt telefonsamtal med en kär vän, o en glad son räddade min förmiddag! ♡ 
 
 
Nu,kökstjänst! 
 
 

♡ Feber

Inte här dock.. Men Märtis har feber, så de blir inge Kyrkis för oss idag! :( Sånt som händer, men så trist bara när vi väl ska hitta på nåt.. :)
 
Är alldeles vitt ute.. snö! Allvarligt? Dessutom känns det ju snorkallt! 
 
Jag känner mig ju förvisso inte heller i form.. Tror iofs det mest beror på det tråkiga vädret, i kombination med mitt kassa järnvärde o penicillinet! Är ju inte sjuk!
 
När Lowa kom hem igår, påminde hon mig om att hon skulle på gympa..vilket jag givetvis helt glömt bort! Blev att snabbt som attingens sno ihop lite mat till kidsen, o sen skjutsa bort henne o granntjejen till Brunflo! Till morsan blev det kräftsoppa, till sen middag.. Inte alls dumt, jag älskar't! :)
 
Vad sjutton ska vi roa oss med idag,nu då? 
Tror jag ska ta fram köttfärs, o rulla köttbullar till dagens middag.. Känns som lagomt göra det.. Hittade ett recept på kladdkaka igår,som gjordes på Stevia istället för socker.. Som jag funderar på att pröva på att göra! ;-) 

♡ Baka med Stevia?

Har varit,och är väldigt sugen på att prova baka med Stevia istället för vanligt socker.. Är liksom nyfiken på hur det blir?
Någon som har nån erfarenhet? O vet om man kan byta ut allt socker mot Stevia, eller behövs det vanliga sockret för exempelvis jäsning? 
 
Tror jag ska göra ett försök snart nämligen.. Borde väl egentligen baka lite matbröd, då det är betydligt bättre att ha i frysen.. Tycker dock inte att det är lika roligt att baka!;-)
 
Nån som sitter inne på nå bra recept förresten? Isånafall skulle jag bli glad! :) Gärna på matbröd, eller fikabröd med Stevia!? ♡

♡ Det snöar..

På riktigt så snöar det. Ligger ju inte direkt flera decimeter snö på backen, men halv vitt och snöblandat regn.. Så jäkla trist!
Jag har ju beställt värme, och sol. Inte det här!
 
Med det här skit vädret, så kan jag väl med hyfsat samvete ligga på soffan och mysa med Edwin hela dagen va? Känns ju så iallafall.. o ladda för kyrkis imorgon!
Tror även jag ska plocka bort den lilla påsk, jag faktiskt drog fram till just påsken.. Börjar kanske bli dax för det,rätt som det är så det ju midsommar..
 
 
Vad är det som gör att humöret blir så påverkat, av vädret??

♡ Penicillin o Diabetes

På riktigt.. Den här jäkla dunderkuren med penicillin som jag äter/ska äta.. Dem gör mig så jäävla klen!
Får ont i magen och blir sjukt jäkla illamående, o ibland kräks jag.. Jag kräks ju rätt ofta ändå, så det känns ju hyfsat värdelöst. Dessutom lär dom ju göra dålig verkan uppspydda kan jag ju säga! 
Blir så förbannat lej! :-(
Tycker egentligen, inte alls om att behöva äta penicillin överhuvudtaget.  Men med tanken på diabetesen, o att jag måste ha bra blodsocker värden.. Så har jag liksom inte så mycket att välja på nu. Däremot så har jag halverat dosen, o hoppas på att det ska göra det lite lättare/bättre! 
Sen håller jag tummarna för att dom ringer från specialist tandvården imorgon..
 
När jag ändå gnäller,så tänkte jag även passa på att klaga lite till.. Halsbränna, fick det nu ikväll.. o fy faan så äckligt det är! Jag hoppas det bara var tillfälligt, annars känns det bli dryga veckor framöver.. 
 
Jag o LillTornadon har förövrigt haft en väldigt annorlunda, och bra dag här hemma idag.. Pappan i familjen kom nämligen hem igen vid åtta imorse. Efter några timmars nattligt skruvande.. Han for vid 02.. Trodde han bara kom för o hämta grejer, men icke! ;-)
Så pappan skjutsade Lowa o fixade frulle.. o vi har fått bara varit o myst mest hela dagen! ♡ En bra dag för det tyckte jag,då jag inte alls varit i form..
 
Grejerna som fattades, kom nu ikväll.. Så imorgon o resten av veckan blire nog jobb som vanligt för han!
 
Jag o Edwin har bokat in att vi ska på Kyrkis på torsdag, med Märta o Ulrica.. o det ser vi minsann fram emot! ♡
Annars så e den här veckan, väldigt planlös.. Vilket innebär att jag verkligen borde hinna tvätta ikapp lite(massor!)..
 
 
Nästa vecka är det däremot mer än fullt upp.. :-/
Ögonmottagning på måndag, för ögonbottenfotografering.
Barnmorskan på tisdag.
Dietisten, o eventuellt Diabetes sköterskan på onsdag..
Inte så jäkla tufft. O en jävla massa bilåkning.. Jaja, blir nog bra.. 
 
Har fått en ny diabetessköterska,  hon är säkert bra. Eller jag hoppas verkligen det.. Men jag tycker ändå att det är jobbigt.. Känns lite som att "börja om".. Min förra har ju tyvärr gått i pension, och hon var verkligen så otroligt bra.. O jag hade riktigt bra förtroende för henne! Det kanske man får efter drygt tio år.. ;)
Nu måste jag lära känna en ny,och hon måste lära känna mig.. Mjo,det är faktiskt gruvensamt!
 
 
 

♡ Jourtandläkaren, 1 årskalas o massa mera..

Ja jisses, vilken helg! 
I fredags så skulle ju vi på Djungelhuset tillsammans med Alex och barna.. Hade dock fått sms ifrån Alex på natten, o stackarn var jätteförkyld.. :( Så jag tänkte oxå skippa att åka. Men jag hade ju lovat Lowa.. Så vi for iaf,  o hon hade med en kompis! Var sjukt mycket folk,  dock så tyckte både Edwin och Lowa att det var riktigt roligt! ♡ Massa bus o lek,mina fogar gillade det inte riktigt.. Men det var så värt det ändå, då ungarna verkligen tyckte det var roligt!:) Jag var dock heelt färdig, när vi kom hem..
 
Natten till lördagen, så vaknade jag med en sån jävla tandvärk.. Jag vet ju att jag har hål,men tänkte ju skjuta på det problemet till efter sommaren.. Då jag kan få lugnande ev. narkos! :-/ Insåg dock att jag verkligen var tvungen att uppsöka en jour. Då tandvärk medför höga blodsocker, o det är ju liksom inte okej nu. O jag kan ju inte knapra massa smärtstillande nu heller! :-(
Sen var det ju tajmingen vi skulle ju på Alfons kalas i Boda! Så mamma fick följa mig till tandläkaren, o övriga familjen fick åka på kalas! Jouren höll som tur var till o Krokom i helgen, hade ju lika gärna kunnat varit i Strömsund eller Sveg!;)
 
Fick träffa en jätte gullig tandläkare, o vet ni!? Jag kunde sitta i stolen. Det är stort, riktigt stort. :)
Jag kunde ju alltså sitta i stolen och ta röntgenbilder, samt att hon kunde kolla med spegel. Alltså, det är så jävla stort!! Så jag är sjukt stolt. Fick penicillin utskrivet, och en akutremiss till specialist tandläkaren, som ska hjälpa mig. Då dom i Krokom bland annat inte använder lustgas! Så nu hoppas jag att dom ringer under dagen!
 
När vi var klara hos käftis, skjutsade mamma och Håkan upp mig till Boda, så jag fick oxå kalasa lite! O fira den älskade ett åringen! ♡♥♡ 
 
Middag på Pilgrimen, tillsammans med en hög med folk! Trevligt!:) Efter att ha lagt Edwin, for jag in till stan. Mötte upp nästan hela järngänget på Pause. För lite qualitytime,  och mys! Så jävla gött,surra och tanka energi!♡♥♡ Guld värt, är så otroligt glad över dessa flickor så det är sjukt! Kärlek, till max! 
På hemvägen, mitt inatta sprang jag även på Måns! Älskade,saknade vän! ♡
 
Vi stängde ju typ Pause, så jag var inte nedbäddad hemma förrän två på natten tror jag.. Jisses, är inte riktigt van så sena nätter jag.. Men sjukt värt det! :)
 
Igår fick vi frukost främmande av Sofia.. Trevligt! Surra massor,o for en sväng helt själva..
 
O vid två tiden, kom min mormor hit! ♡♥♡
Så jäkla mysigt, att verkligen få rå om henne.. O ha henne här!   Lowa hade beställt surströmming, till middag.. Så,så fick det bli! 
Till efterrätt gjorde vi fruktsallad!
Hann spela lite SvartePetter oxå.. innan mormor for hem vid sju!;)
 
En jätte mysig dag,  o nu vill vi ha lite värme också.. Så vi kan vara ute och mysa nästa gång! Osså hoppas vi att det inte dröjer så länge till nästa gång! ☆★☆
 
 
Fick en fin blomma, o kruka av mormor oxå! Som ska få stå på bron och va tjusig tänkte jag! ♡
 
 
Idag har vi en lugn och slapp dag.. Ligger bara och myser! Edwin är inte riktigt på humör.. Ledsen till o från,o vill bara vara väldigt nära.. ♡ O jag känner att jag är lite på samma nivå, så just idag är det himla mysigt!♥
 
 
Jisses, vad mycket svammel det blev.. jaja,  avslutar med några bilder iallafall.. ;) 
 
 
 
 
   

♡ Nöjd

Alla stygga sladdar vid tvn i tvrummet är nu väck.. Sjukt skönt! Dessutom har vi även fått till så att alla kanaler även funkar i sovrummet! Wiiihoooo! :)
 
Har även fixat till grinden till trappen.. äntligen! Nu ska den bara målas svart! :) Ska även hitta nån bra färg o måla om den hemska fondväggen i vårt sovrum! Problemet är bara att vi inte riktigt vet vad vi vill ha.. Kommer nog på nåt,så småningom! ;)
 
Haft en riktigt skön dag hemma,pysslat på med ditt o datt o massa mys! Härligt lyxigt o få ha Jesper hemma en dag mitt i veckan sådär! ♡
Har Nogga som tillfällig inneboende nere i gästrummet oxå, trevligt det!
 
Imorgon ska jag o kidsen på Djungelhuset, hänga o busa tillsammans med Alex o barna.. Det blir skoj! Längesen sist nu igen..
 
På Lördag vankas ettårskalas för goaste Alfons, som blev ETT år idag! ☆★☆ Jisses, vart har de här året tagit vägen!? 
Grattis älskade go unge!!! ♥♡♥
 
Nu sova, så man orkar med morgondagen också.. ;-)
 

♡ Sladdfritt

Blev ju ingen tur för oss till Olovsson/Persson pga snoriga ungar! :( Så jäkla trist! Dom är ju pigga,men vill absolut inte riskera att smitta LillyBus.. ♡
 
Vi fixar o donar lite hemma istället! Alla sladdar inklusive dem där jäkla antenn sladden som gått rakt över tvrumsgolvet sen vi flyttade in, är numera ett minne blott!! Wiiihooo! :-) 
 
Så jäkla nice blir det.. o nu är även dvd inkopplat i tv rummet!;) 
 
 
Näe, fortsätta här hemma nu.. 
 
 
 
Fortfarande under tillfixning!;-) 

RSS 2.0