♡ Vaccination eller inte?

Jag är vaccinerad,  och bägge barnen också..  Hittills.  Nu börjar jag dock bli kluven,  om dom ska fortsätta vaccineras eller inte..
Ju mer man läser om vaccin, ju mer skeptisk blir man ju..
Kan känna viss frustration över hur lite det informeras om vaccin.  Om biverkningar osv.
Jag har t.ex aldrig fått någon information alls ifrån bvc. Eller från skolhälsovården då.
 
O när det är "dax" för vaccin enligt barnvaccinationsprogrammet,  så är det verkligen så. Det är liksom inte ett erbjudande man får tillsammans med information.  Utan det ska bara göras. Utan någon som helst information..
 
Jag tycker det är dåligt.  Hur ska man kunna väga för -och nackdelar emot varandra, när man ifrån bvc bara får höra att det är bra? O aldrig får höra om dom biverkningar som blir.  Eller får höra vad det är i vaccinet! ?
 
 
Jag tycker det är så himla svårt att veta huur sjutton man ska göra! 
Är ni vaccinerade? Vaccinerar ni era barn? 
Har ni läst på om vaccin? Om ni har det, vart hittar ni informationen?
 O hur tänker ni?
Ska man vaccinera eller inte? 
 
 
 

Era tankar..
Postat av: Caroline

Jag har inte funderat så mycket över vaccination då Millie måste följa den där planen för att man ska göra allt för att hon inte ska bli sjuk. Det är enligt läkarens inrådan att även jag och mikael ser till att vi har alla vaccinationer. Och med detta funderar man inte så mycket.
Men hade läget varit annourlunda hade jag nog ifrågasatt mer om vad det är för tokigt som man sprutar in. Och då hade nog inte jag tagit influensa vaccin (har dock inte gjort det än då jag inte har tid med ev feber eller vad det nu kan komma för knäppa biverkningar, nu med knappinsättningen).
Men efter nyår måste jag ta tag i det.
Och när man "måste" så har jag inte brytt mig att ifrågasätta vad det är hon får. Den informationen får inte plats i hjärnan.
Men som sagt om läget varit annourlunda hade jag förmodligen varit mer frågvis.
Och det där med att det bara görs, det bara är så, det borde vara mer information och mer ett erbjudande än att bara - nu är ditt barn 6 månadet, hit med låret så ska hon få den vanliga sprutan alla får så får ni gå hem med den efterföljande febern..

Svar: Jamen eller hur. . Varför får man ingen information före liksom ? Känns ju som att man besöket innan det är "dax" för vaccin skulle kunna få med sig lite info hem. . Näe, märkligt är det! Känns lite som att anledning att man inte får nån information är för man efter att ha läst det kanske inte längre vill vaccinera. . Att det är något som mörkas? :-/
Joanna

2013-12-29 @ 23:06:35
URL: http://milliemakaron.blogg.se
Postat av: Cissi

På vårat Bvc så blir man erbjuden vaccin, å sköterskorna har inga problem att svara på frågor kring vaccinet. Fråga mer innan. De är ens barn de gäller, då får man va jobbig. Å du kan ju alltid ge tips om att Bvc ska informera mer. :)
Ja vaccinerar mina barn efter Bvc rekommendationer. Valde även att lägga till tbc vaccin, å de ångrar ja inte efter de som nyligen hände på Lidingö. Sen struntade ja i svininfluensa vaccinet, Milan va så liten å de va så nytt. Däremot så tog både ja å Andreas de, för att minska risken att smitta.
Kolla vårdguiden, där kan man hitta mycke. :)

2013-12-30 @ 08:39:56
URL: http://cissigran.blogspot.com

Dina tankar:

Vem är jag:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Min Blogg:

Det här vill jag säja.. :):

Trackback
RSS 2.0