♡ Barndiabetesfonden!


Är man trasig i ryggen,och har ruskigt svårt o inte göra nånting. Så måste man ju hitta på något. 
Nån sorts terapi liksom.
Armband till förmån för Barndiabetesfonden fick bli mitt lilla projekt! 😆

Går alldeles ypperligt att beställa! Skriv en kommentar med era uppgifter,så kontaktar jag er! ♡ 
100:- st. O då går all vinst till Barndiabetesfonden.
Ingen kan göra allt,men alla kan höra något.

Kan fås med olika text.
Fight Diabetes 
Cure Diabetes 
Beat Diabetes
Bota Diabetes 
Typ 1 Diabetes 
Typ 2 Diabetes
Typ Diabetes 
Eller om man vill ha namn och telefonnummer,att sätta på sitt barn arm.. Eller har andra önskemål!

#ÖPPENDIABETES


♡ ♡ ♡

Jag hoppas att ni har haft en fin jul,tillsammans med era nära och kära! ♡ 
Vi hade en mysig julafton, tillsammans. O jag är så lyckligt lottad som kunnat fira jul tillsammans med min egna lilla familj. Plus Svärfar,Syrran, Pappa & Karin, Mamma o sist men inte minst Nogga.

Mitt i julklappsöppningen  (när barnen var som mest upp i orra! ) så fick jag så himla tråkiga besked. En gammal kompis, hade tidigare på julafton somnat in. En kille,som jag har så sjukt mycket roliga/tokiga/bisarra/sjuka minnen tillsammans med. En kille som liksom jag,är född 1986. 
Han fick alltså inte ens fylla 30 år.
Hans liv hade ju i stort sett bara börjat. 
Hans familj fick inte ha den där mysiga julen. 
Han får aldrig mer uppleva en jul.
Cancer alltså. Jag avskyr och Hatar cancer.
Varför!?
Vad fan är meningen med att cancern ska vinna över en människa!?
Jag förstår inte. 

För exakt 11år sedan levde vi loppan i en stuga tillsammans,uppe i fjälls. Såå sjukt roligt hade vi då. Som så många fler gånger..
Vi har inte umgåtts på flera år så. 
Men vi bor i en liten stad, så ibland sprang man ju på varandra. O det var alltid lika roligt! 
Nu kommer jag aldrig springa på han igen.
Det känns konstigt, och så jäkla tråkigt.

Jag hoppas verkligen att vi ses nångång, och jag är övertygad om att Jens,  Henke och dom andra fina änglarna tar väl hand om dig.
Vila i frid, Fredde!  ♡ 





(Tanken var att skriva ett käckt inlägg om allt fina med julen,det får bli en annan dag!)

#FUCKCANCER 


♡ Två veckor o slutspurt inför Julen..


Imorgon firar jag och min pump två veckor.. 😊
Själva pumpen älskar jag.. CGMn not so much faktiskt! Egentligen inte alls. Eller alltså, förra lördagen satte jag den på armen och sen dess har den ju funkat hyfsat iaf! På magen funkade den aldrig.. Fjärde sensorn som jag satte,på fem dagar funkade. O då satte jag den på armen! 
Frustration.
Idag ska jag träffa diassk. Får se vad hon säger.. 😜


Förra helgen var jag och några av mina tjejer till Sundsvall. På en riktig tjejhelg. Vi firade Tina, i efterskott. Startade dagen tiiiidigt. För att vara på plats på hennes jobb när hon kom dit för att "jobba".. 😉 Hyfsat lurad tjej! 😂 Började med en hotellfrukost på Clarion, innan vi rullade på Sundsvall! Åkte över Hammarn och plockade upp Veronica,som också skulle med! 
Hade en heeelt fantastisk helg. Underbart sällskap, shopping, god mat och en natt på hotell! På Söndagen avslutade vi det hela med en föreställning med Mia Skäringer. Den fantastiska kvinnan! Sen blev de drygt två timmar i en bil hem..  😉




I måndags hade Lowa lussefirande på skolan, så himla mysigt och stämningsfullt! 😍🎅👼


I veckan har de ju även hunnit med knäckkokning, julklappshandling  (så nu är det i stort sett klaaaart! 😆),sjukgymnast,paketinslagning och en stadstur med Linda. Pappa var här med ungarna i tisdags,så pappan i den här familjen kunde jobba lite! O igår var mamma här. Så pappan kunde jobba lite igen.

Så igår satte Edwin,Lowa,jag o momman upp granen.. Åå vad mysigt det blev!  😍 Arwid han sussade sött under tiden han. Grabbarnas rum fick sig en omgång också,så nu ere bara skura kvar! ;)
Momman passade på o koka knäck också, så hon har hemma. Varför blir alltid mammas knäck godare än min? 😲
Avslutade dagen med en god middag!  Innan mamma for hem,efter att Arwid somnat. 
Mysdag rakt igenom! ♡


Näe,duscha o fli sig kanske? 3 års besök på BVC för Edwin i eftermiddag också,efter sjukhuset.. :)
Försökte bunta ihop det med Arwids 18 månaders besök om en månad, men de var tydligen omöjligt!? Det är ju liksom inget särskilt som ska göras med dom egentligen, eller ja med Arwid då.. Mer än vikt o längd,Edwin har ju dock läkarundersökning. Jaja ja.. Jag håller tummarna för att vi får väga o mäta A idag iaf! 😜 

Fyra dagar tills Tomten kommer.  Är ni taggade? 🎅🎅🎅

♡ Pumpstart, och ett väldigt speciellt möte.

Igår var Den stora dagen.. Jag fick äntligen min insulin pump! 😆
En lila och fin minimed 640g! 👌
Med tillhörande cgm.. Alltså jag var såå sjukt förväntansfull, och nervös.. 🙈🙉🙊
Själva pumpstarten, o koppling av CGMn o allt gick både fort,smidigt och bra! Men vilket tjorv o få dit den CGMn jämfört med dexcomen som jag är van! Men jag lär väl vänja mig!  😉


Nu har jag haft pumpen i ett dygn. O vilken omställning ifrån sprutorna.. :)  Men vi ska nog kunna bli riktigt bra kompisar. Jag o den här prylen.
CGMn är jag hittills inte alls imponerad av. På något vis, då den bara strulat. Visat sjuka felvärden. Vilket på riktigt hade kunnat satt mig i ketoacidos. Då jag har pump+cgm eftersom jag inte själv känner när mitt blodsocker är lågt. Inatt har den då alltså,stängt av sig flertalet gånger, 2 timmar i stöten. O när jag vaknade imorse så visade den Lågt bs. 3,2.
Jag drack en festis, för att höja snabbt,innan jag gick upp o kollade bs i fingret 16,6.. Jaja,men vad härligt! ! 😠
Kalibrering har inte funkat och i eftermiddags visade pumpen "byt sensor " efter ett dygn. Ska hålla 6 dagar.. Succé! Näe,satan vad less jag blev.  Så nu sket jag i att sätta ny sensor innan jag la mig. Eftersom den här prylen ska kalibreras 2 ,4 OCH 6 timmar efter sensor byte. Och ja,jag vill hellre sova inatt. 

Just nu är jag bitter över den här sensorn och CGMn och gråter blod över att jag lämnat igen dexcomen. Som jag älskat den. 💔
Jag hoppas att det bara var sensorn som var ett måndags exemplar, och tar nya tag imorgon! 💪
Men jag skulle ljuga om jag påstod något annat än att det just nu känns piss! 


Något jag däremot älskar är möten. ♡
 Av alla olika slag. (Ibland,inte alltid men oftast! 😜) 
 
Men som igår efter pumpstart, så åt jag lunch i cafeterian med mamma, och när vi ätit klart gick jag lite före. Stannade till för att vänta på henne,(o pappa som kommit för att skjutsa hem mig! ) och råkar överhöra dom som satt vid bordet jag precis stannat till vid. O jag kunde inte vara tyst utan ursäktade mig först, då det inte var min mening att höra vad dom pratade om. Men förklarade sen att jag också hade typ 1 diabetes precis som hennes barn,som satt där och av förklarliga skäl såg minst sagt förtvivlad och ledsen ut. Vad jag egentligen ville ha sagt, det vet jag inte. Men jag ville nog bara ge dom lite hopp! Att få typ 1 diabetes är INGEN DÖDSDOM. Livet slutar inte. Det blir en berg & dalbana på många olika plan. Absolut. Men det är inte slutet! 😉
Kanske stannade jag till och började prata, för att jag (och mina föräldrar ) hade behövt träffat någon som gav oss lite hopp? När vi satt där på sjukhuset för snart 15 år sedan. När jag var nydiagnostiserad. Dom och jag var förtvivlade. Kanske hade vi behövt möta mig där på sjukhusets café? Jag vet inte. 
Men för mig var just det här mötet något väldigt speciellt. 💜 
O jag hoppas det ingav hopp, för förtvivlade och ledsna föräldrar såväl som för ett förvirrat, ledset och förtvivlat barn. 
Jag vet såhär i efterhand, att jag hade behövt det hoppet just då.


#ÖPPENDIABETES 

♡ En trasig toasits,är nu ett minne blott..

Alltså locket på våran toasits, har seriöst varit trasig i över ett år! 🙈 I veckan gjorde jag slag i saken o köpte en ny. ✌
Å idag har ju jag o barnen fått ha superkvinnan hos oss! ♡ Så nu har vi äntligen en HEL toasits, mannen i familjen har förbud på närmare avstånd än 30cm. Badrummet och skötbordet måste han ju liksom ha tillträde till.
Jag har ju liksom inte bytt en enda blöja på en vecka! 😊

Dessutom har gården skottats medan hon var ute o härjade med grabbarna i snön! ♡ 
Hjorten har vi fått upp också! 😊

Idag har jag varit rent av ganska rörlig. Smärtan som strålar ut i benet är dock inte att leka med. Idag trappades medicinen upp,o jag tyckte genast det kändes bättre. Kanske hittat min dos! 😕 Hoppas på det iaf, och att det läker ut snabbt så jag kan sluta med de här rävgiftet så fort som möjligt!😣

Viktigt för bs att vara så smärtfri som möjligt också, senaste veckan har varit som världens läskigaste berg och dalbana. På riktigt! Sen veckorna innan med uvi. Jajjemän, känns som att mitt hba1c kommer vara kassare än nånsin! 😯 Sjukt frustrerande när jag äntligen börjat få ordning på det..
Hoppas på att det snabbt funkar bra med den älskade o efterlängtade pumpen.
Mamma ska ta med den imorgon, så då får jag klämma o känna o så på den! Wiihoo!
Känner mig som ett litet barn innan en födelsedag! 😂

Näe,imorgon vankas bak av pepparkakshus med momman ju. O några timmars sömn innan dess,vore kanske att föredra ändå.
Älskar sömnproblem! 🙈🙈🙈


Någon tog o somnade mitt i lunchen häromdagen. Pappan var på toan,så den handikappade mamman fick rycka in så gott hon kunde! 😂😂😂 O så här satt jag tills pappan kom. (Alla vet väl huur lång tid en karl tar på sig på toan! ? 😝) O nej ,jag kunde inte låta han dunsa ner med huvudet i tallriken ! 😘

♡ Om EN vecka har jag min pump!!


Jag fick ett roligt mail i måndags. Diabetic design som avsändare.. Det kommer ni att få se mer av sen! 😆 Himla spännande ska det bli iallafall!  👍 Och efter den senaste veckan, behövde jag något positivt! 😉 

Å På tisdag ska jag äntligen få min pump! En lila minimed 640g och jag är så nyfiken, glad,förväntansfull och nervös!!! 😨😊 Som jag längtat efter denna dag! Ska ju även få cgm till.. Wiihoo


Hade ju pump för ungefär 10 år sen,mycket har hänt på 10 år. O jag hoppas det här blir rätt! 
Ni med pump,hur var första timmarna /dagarna/veckorna var det svårt innan ni fick till det okej? Vart är erat favorit ställe att sätta den? :) Ge mig tips,och dela med er av Era erfarenheter! 😘

#ÖPPENDIABETES

Hela tisdagen ska jag spendera på sjukhuset tydligen,  för att gå igenom allt. Jag hoppas verkligen det finns möjlighet för mig att ligga ner någonstans. För att stå i så många timmar är inte jätte skönt ändå. Och sitta, det är inte alls okej.  Mer än en kvart och benet domnar en hel del. 😕



Nästa fredag ska jag äntligen få träffa en sjukgymnast. Det kommer bli bra! Det måste bli bra. Sjukskriven till den 28/12 till att börja med.. Får se hur det här går. Det är inget drömscenario med ett företag i familjen.  😣

Nästa vecka ska den underbara mostern vabba måndag och tisdag iaf! Å imorgon kommer Carro o avlöser pappan lite. O på lördag ska ungarna få göra sina pepparkakshus till vårat "lilla samhälle", tillsammans med momman! 🎅❄⛄


Jo,på ansiktsboka finns ju den där grejen "Den här dagen..." och idag dök detta upp..  Det är ju rätt roligt att sånt dyker upp ändå! 😉 
För exakt 3 år sedan var Edwin så här mini liten.. 😍😍😍 O nu är han en stor och klok 3åring.. ♡ Det är sjukt, vad det händer mycket på 3 år.. 

 

Tjusigt på Nelly.com just nu!

Jag satt egentligen o kikade efter julklappar. Som vanligt går det lite sisådär.. Haha!

Men koftan, brallorna och väskan till mig själv. JA tack! =)
 
Får återta klappjakten imorgon. Tack du högre makt, för online shopping när man är som en gammal kärring i kroppen just nu! Utskriven och hemma i alla fall. Man får vara glad för det lilla! ;)
 
Är ni klara med alla julklapparna? Hur mycket är alla klapparna för er?
 
Kollage från Nelly
 
1. Poncho | 2. Boots | 3. Jeans | 4. Väska | 5. Top | 6. iPhone-case
 
Sponsrat inlägg



RSS 2.0